Varajastel hommikutundidel on juba nii külm, et lumehelveste langemine ei tekitaks mingit imestust. Hoonete sisekliima tekitab minus pingeid, kolmas kontrolltöö on reedel. Loen ja loen, kuid meenutada suudan viimase loengu kergeid negatiivseid ioone mis soodustavad vaimset tööd ja rahustavad. Nende sisaldus õhus väheneb pilves ilmaga ja talvel.
Leidsin kapist tühja küpsisekarbi, sobilik kasutada trummina, vaja veel vaid pulkasid. Pulkade otsimese tuhinas, no mõtlesin et neid on kõige lihtsam leida neti avarustest, sattusin hoopiski magusale lumekirmele.
66 šokolaadist lumepätsikese valmistamiseks varu:
3 dl magustamata kakaod
5 dl suhkrut
1 dl päevalille õli
4 muna
2 tl vanilje suhkrut
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 dl tuhksuhkrut "lumekatte" tekitamiseks
Segasin esmalt kakao suhkruga, lisasin õli ja siis ükshaaval munad. Teises kausis segasin kokku ülejäänud koostisained ning ühendasin seejärel segud omavahel. Saadud massi katsin kilega ning tõstsin kolmeks tunniks külmikusse tahenema.
3 dl magustamata kakaod
5 dl suhkrut
1 dl päevalille õli
4 muna
2 tl vanilje suhkrut
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 dl tuhksuhkrut "lumekatte" tekitamiseks
Segasin esmalt kakao suhkruga, lisasin õli ja siis ükshaaval munad. Teises kausis segasin kokku ülejäänud koostisained ning ühendasin seejärel segud omavahel. Saadud massi katsin kilega ning tõstsin kolmeks tunniks külmikusse tahenema.
Sõelusin tuhksuhkru kaussi, millesse tõstsin kahe teelusika abil taina pallikesed. Sõelusin veel peale tuhksuhkrut, et kõik pätsikesed oleksid kaetud ja vormisin käte abil ühtlased kuulikesed.
Küpsetaisn 175oC 12 minutit, lasin räti all jahtuda.
Kuum ingveritee sidruniga ja lumine eksitus, mmmm.
Kuum ingveritee sidruniga ja lumine eksitus, mmmm.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar