Meenuvad minu esimesed pontšikud. Olin tookord vaatleja-taigna mekkija. Tulemas oli klassiõhtu ja tegime ettevalmistusi klassivenna juures. Keset vakstuga kaetud lauda oli suur valge roosade lilledega emailpott. Kõrval kohupiim, rest munadega, jahu, suhkur ja õli. Õli sõbrunes vana päevi näinud väikese potikesega. See pott, kui me vaid oleks mõistnud tema keelt, võinuks vesta hulgim lugusid maitsetest.
Nii rändasingi ühel päeval lapsepõlve maitsete radadel. Voolisin käte vahel ilusad sümmeetrilised pallikesed, lasin neil mõnuleda kuumas õlivannis kuldpruuniks, hiljem riputasin kaunistuseks üle tuhksuhkruga. Kõrvale tassike kuuma ja aromaatset rohelist teed, mmmmm.
Vajasin selleks:
400 g kohupiimakreemi
3 muna
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
jahu, suhkur, vaniljesuhkur, riivitud sidrunikoor lisandusid tunde järgi.
Vahustasin munad (valge ja kollase eraldi) suhkruga, lisasin kohupiima, maitseained ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Segasin kõik ühtlaseks õlivanni igatsevaks massiks.
Vahustasin munad (valge ja kollase eraldi) suhkruga, lisasin kohupiima, maitseained ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Segasin kõik ühtlaseks õlivanni igatsevaks massiks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar