21 august, 2011

Tšillimoos

Adreanliinirohke romantika looduskaunis kohas, eemal linna mürast, heas seltskonnas. Valju muusika mängis üle taamal vilja koristav kombain. Saun küdes. Lõdvestava tünnisauna oli seltskonna kogunemise ajaks vallutanud sukeldumishuvilised õlled. Pragisevast grillist ninna tungivad lõhnad käivitasid Pavlovi refleksi. Ohhhh, milline idüll.
Konservatiivsemad pugesid hiljem magamiskottidesse ja kes soovisid teada kuidas oleks olla hot dog, magas kahe suure ja paksu madratsi vahel. Elamusi kõigile.
Laupäeva hommik algas sõjalissportliku lahinguga. Laigulised ürbid üll ja maskid ees, võisime astuda julgelt lahinguväljale. Nägime välja nagu Ninja Kilpkonnad. Esialgne aukartus sõjameeste ees asendus peagi hasardiga.














Päris võhmale võttis see lahing. Ei ole lihtne olla snaiper ja samal ajal naerda nagu oleks sulle antud naerugaasi. Uhhh.
Uljamad Ninjad läksid tegid kiiremad tiirud ka ATV ja ATM-idega. Rajal alles läks ekstreemsuseks. Tsiklid olid petlikult tibatillukesed. Esimene ring oli ebalev ja väriseva lenksuga, teine ring juba juleti gaasi vajuta ja kolmas ring tahtis ka nokk tõusta. Kes sai enne pidama, kes hüüdis "tahan lennata, aga mitte eriti kõrgelt", unustades tiivad sirutada. Kõik käis kiirelt. Lendav Ninja maandus, paugu ja raginaga või oli see hoopiski mõni uus vagude ajamis stiil, kes seda teab.














Extreempargi laual lihtsalt peab olema midagi tulist ja vürtsikat. Midagi, mis on hea nii lihaga, kui ka jäätisega, eriti vanilje omaga. Uskuge, keele tagasi õngitsemine võtab pärast aega.

Ekstreemmoosi aka tšillimoosi jaoks varu:

200 g tšillipipart
1 kg punaseid paprikaid
5 küüslagu küünt
500g suhkrut
1 dl punast veini
näpuotsaga soola

Tšillipiprad puhastada seemnetest ja hakkida peeneks, samuti puhastada ja hakkida paprika. Hakitud tšilli ja paprika vala potti, samuti pressitud küüsalugu küüned, peale suhkur, sool ja vein, kuumuta madalaimal kuumusel umbes tunnike. Püreesta saadud keedus ja kuumuta veel 30 minutit, vahepeal vaikselt segades. Tõsta moos steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt.

Väike sugulane Karolina (9 a) kommenteeris moosi: "Mmmmm, las ma mõtlen, ma tunnen et see on magus, kui ma veidi ootan läheb magus kurgulakke ja on tuline, selline magus tuline. See on nii hea moos, kas ma saaksin ühe purgi ka endale?"

Retsepti avastasin ajakirjast Oma Maitse 2011. aasta juuli numbrist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar